Infano stelt CD met kinderliedjes voor

REGIO - Kinderopvang Infano stelde gisteren in Zellik haar cd met kinderliedjes 'Zing mee met Lizelie' voor. De achttien liedjes werden ingezongen door Lieselot en Emily, beiden werkzaam bij Infano.

"Het initiatief kwam er om de overgangen van de dagdelen in de opvang vlotter te laten verlopen en herkenbaarder te maken", zegt Maxime Dehulster, woordvoerder bij Infano. "'Liezelie' is een samentrekking van de namen van de zangeressen Lieselot en Emily. Zij schreven de tekst in samenwerking met een componist. De melodiën van de liedjes zijn allemaal gebaseerd op oude kinderliedjes zoals 'Jan de Mosselman'."

Kind en Gezin

Leen Du Bois, de woordvoerder van Kind en Gezin, vindt het alvast een zeer goed idee. "Muziek zet aan tot bewegen. Bovendien brengt de cd liedjes die het verloop van de dag bezingen, wat inspeelt op de behoefte aan voorspelbaarheid en regelmaat bij jonge kinderen. Daarnaast krijgt ook het 'prille' taalgebruik alle kansen op een speelse, creatieve manier. Drie vliegen in 1 klap dus."

Boma

Niet alleen Leen Du Bois is enthousiast. Op de cd voorstelling verzorgde Marijn Devalck, bekend als onder andere Balthazar Boma bij FC De Kampioenen, de openingsspeech waarin hij enkele keren verwees naar hoe belangrijk regelmaat wel niet is bij jonge kinderen. Marijn gaf zelf ook jarenlang les en wist dus goed waarover hij sprak.

De cd's zullen uitgedeeld worden aan de kinderdagverblijven en onthaalouders van Infano. Infano vangt elke dag 14.000 kinderen op in meer dan 100 locaties, verspreid over meer dan 40 gemeenten.

BRON: Persinfo, HLN