Kinderdagverblijf OLV-Lombeek onder water

20160531_102047

In Roosdaal was het kinderdagverblijf van Infano in Onze-Lieve-vrouw-Lombeek door de hevige regenval van maandag 30 mei volledig ondergelopen.

Het was een buurtbewoner die op de bewuste maandagavond de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf alarmeerde over de watersnood. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen. Ook de begeleiders stroopten de mouwen om nog grotere schade te voorkomen maar rond 23u staakten ze de strijd tegen het water. Het kinderdagverblijf bleef dinsdag 31 mei gesloten. De kinderen werden opgevangen in andere kinderdagverblijven van Infano.  

UPDATE:

Na de overstroming van maandagavond 30 mei kon het kinderdagverblijf van Infano in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek terug zijn deuren openen. Het personeel was twee dagen in de weer om alles weer proper te krijgen.

 

Maandagavond stond de hele crèche onder water. Met man en macht werd er gewerkt om alles weer op tijd klaar te krijgen. Dinsdagavond stond alles weer op orde. "Enkel de matten zijn volledig kapot", zegt woordvoerster Maxime Dehulster. "Voor de rest is er heel weinig schade. Door de snelle reactie en de tomeloze inzet van ons personeel kunnen we de draad snel weer oppikken." Enkele kinderen werden gisteren al opgevangen in het verblijf. Omdat het woensdag was, kwam een tiental kindjes.

BRON: RingTv en Het Laatste Nieuws