Nieuws

Maantje Zaventem en GO! Basisschool De Vleugel spelen erop los met nieuwe Hop-Up!

30
sep

Spelen met de Hop-Up: een vliegende start!

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar de Hop-Up heeft nu al een grote impact gemaakt op de speelervaringen van de kinderen. In de eerste twee weken hebben we de Hop-Up volop gebruikt en de kinderen genieten met volle teugen. De Hop-Up is een veelzijdig en modulair speelsysteem dat kinderen de kans geeft om op een veilige manier te klimmen, klauteren, bouwen en fantasierijk te spelen.

Met het Hop-Up-systeem kunnen de kinderen hun eigen speelwereld creëren. Het nodigt uit tot samen spelen, samenwerken en samen ontdekken. Voor de kinderbegeleiders is het geweldig om te zien hoe de kinderen keer op keer nieuwe avonturen bedenken en de Hop-Up gebruiken op manieren die wij onszelf niet hadden kunnen voorstellen!

Vorming voor kinderbegeleiders: boordevol inspiratie

Naast de schenking van de Hop-Up, heeft de gemeente Zaventem ook een gratis vorming georganiseerd voor alle kinderbegeleiders. Tijdens deze vorming kregen de begeleiders praktische tips en inspiratie om het maximale uit de Hop-Up te halen. Dankzij deze opleiding zitten we nu boordevol ideeën om de kinderen keer op keer uit te dagen en nieuwe spelmogelijkheden te creëren.

De vorming was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk en interactief. We kregen de kans om zelf aan de slag te gaan met de Hop-Up en voelden ons weer even kind. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nog enthousiaster zijn om met de kinderen samen te spelen en hen aan te moedigen hun grenzen te verleggen.

Samen bouwen aan een speelse toekomst.

De samenwerking tussen Maantje Zaventem, de basisscholen en de gemeente Zaventem is een mooi voorbeeld van hoe lokale initiatieven bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Door te investeren in speelmogelijkheden zoals de Hop-Up, geven we kinderen de ruimte om op een veilige, uitdagende en creatieve manier op te groeien.

We willen de gemeente Zaventem dan ook nogmaals bedanken voor dit fantastische geschenk. De Hop-Up heeft niet alleen de opvanginitiatieven en de basisscholen, maar ook de harten van de kinderen veroverd. We kijken uit naar nog meer speelse momenten en nieuwe avonturen met onze Hop-Up!